Події
17 лютого 2017
На Донбасі стався інцидент через зброю між Семенченком і Нацполіцією
У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності.
news-image

На блокпості у Бахмуті Донецької області під час перевірки осіб зі зброєю народний депутат завадив проведенню огляду.

Про це інформує 17 лютого відділ комунікації поліції Донецької області, передає «Є!».

Близько 13:00 на блокпосту у Бахмуті поліцейські зупинили автобус "ПАЗ", в якому знаходились близько 20 осіб у камуфльованому одязі, а деякі в масках на обличчі. Транспортний засіб рухався в супроводженні одного з народних депутатів України.

Під час перевірки осіб та огляду салону автобусу було виявлено мисливський карабін "СКС", який мав візуальні ознаки зміни конструкції.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, представник дозвільної системи, але народний депутат забрав зброю до себе в автомобіль та поїхав з місця, не надавши можливості провести працівникам поліції необхідні слідчі дії.

У повідомленні поліції не вказано прізвище народного депутата, мова йде про депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка.

У поліції наголошують: ввезення в зону АТО або вивезення з неї зброї, навіть при наявності дозволу на володіння, перебуває під пильним контролем поліції.

У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності.

Як відомо, 17 лютого за сигналом тривоги одночасно було піднято усі сили поліції Донецької області. Метою навчань було відпрацювати оперативне реагуванняна будь-яку загрозу.

Було сформовано додаткові наряди для посилення блокпостів та створені додаткові мобільні пости.

За годину правоохоронці взяли під контроль усі автошляхи поряд з лінією розмежування, виїзди та в’їзди в область, дороги стратегічного значення та ті, якими громадяни намагаються оминути блокпости.

Водночас люди, які продовжують блокувати залізничні колії на Донбасі, вирішили, що йдеться про штурм їхніх позицій і кинули заклик про підмогу.

У Нацполіції спростували інформацію, розповсюджену блокувальниками у ЗМІ, про підготовку штурму.

Там нагадують, що за фактами блокування залізничної колії та захоплення залізничного транспорту відкрито 4 кримінальних провадження.

Зазначається, що посилений режим зберігатиметься до кінця дня, а профілактичне відпрацювання, запроваджене Нацполіцією України, триватиме до 28 лютого.