Світ
17 лютого 2017
«Дуля вам, а не податок»: через введення податку на «дармоїдів» у Мінську спалахнули протести
Лукашенко пояснював введення податку боротьбою з тіньовою економікою.
news-image

У центрі Мінська близько двох тисяч білорусів вийшли на мітинг проти податку на громадян, які не працюють, передає «Є!», посилаючись на Reuters.

Протестувальники зібралися на несанкціонований мітинг під гаслами "Дуля вам, а не податок" і "Головний дармоїд - президент", після чого рушили до Будинку уряду.

"Я не збираюся платити. Це абсурд. Це повернення феодального права", - стверджуэ один з учасників мітингу Михайло Гутєєв.

Цим податком президент країни Олександр Лукашенко зобов'язав кожного працездатного білоруса заплатити в казну близько 250 доларів, якщо в минулому році він пропрацював менше 6 місяців і не зареєструвався на біржі праці.

Зазначається, що влада не перешкоджала акції, а силовиків взагалі не було помітно.

Нагадаємо, Лукашенко давно хоче викорінити дармоїдство у Білорусі. Раніше він розповів, що у країні близько 400 тис. осіб ніде не працюють і не платять податків, пише видання БелТА.

"Ви вже чули мою вимогу, що сприймається неоднозначно: щоб всі, хто може, працювали. Ніякого дармоїдства. А то хтось не працює, податки не платить, не гірше тебе живе. При цьому користується освітою, охороною здоров'я, які практично безкоштовні або за мізерну ціну ", - заявив Лукашенко.