Політика
17 лютого 2017
Трамп розколює позицію Заходу щодо Росії, заявили в Німеччині
Невизначений курс політики Трампа розколює Захід та його здатність до дій в існуючих проблемах.
news-image

Представник німецького уряду Ґернот Ерлер заявив, що політика 45-го президента США Дональда Трампа підриває єдину позицію західного світу щодо Російської Федерації, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Ерлер, який займається питаннями співпраці ФРН з Росією, зауважив, що невизначений курс політики Трампа розколює Захід та його здатність до дій в існуючих проблемах. На його думку, той факт, що Трамп допускає створення якихось угод з Путіним – означає ніщо інше, як відмову від спільного рішення міжнародних партнерів України в українському питанні. Крім того, підкреслив Ерлер, увагу на такий змінний курс трампівської політики взяв і Кремль. 

Нагадаємо, що раніше Дональд Трамп звинуватив американські ЗМІ в тому, що нова адміністрація США не може налагодити відносини з Росією. За словами Трампа, він обрав не найлегший шлях жорсткої політики щодо РФ, а намагається налагодити відносини між двома, як він підкреслив, ядерними державами. Однак на фоні останнього скандалу довкола екс-радника Майкла Флінна, який підтримував зв’язки з російським дипломатом, це Вашингтону не дуже вдається. З Росії доходять звістки, що Кремль дав вказівки менше позитивно висвітлювати політику Трампа та США на державних каналах.