Суспільство
18 лютого 2017
У Запоріжжі зграї вовків проникають у спальні райони
Неподалік від мікрорайону Південного у вечірній і нічний час поблизу житлових будинків спостерігали тварин дуже схожих на вовків.
news-image

На спальні райони Запоріжжя у вечірній і нічний час почали нападати вовки.

Інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Неподалік від мікрорайону Південного у вечірній і нічний час поблизу житлових будинків спостерігали тварин дуже схожих на вовків. Впритул до мікрорайону підступила лісопосадка, звідки, ймовірно, і вибралися тварини.

"Очевидці бачили зграю з 5 особин темно-сірого забарвлення на засніжених піщаних дюнах в районі 4-го Південного. За останні два тижні надійшло кілька аналогічних повідомлень, - розповіли в громадській організації" HelperЗапорожье ".

Там, де нібито пробігали хижаки, грають в сніжки і катаються на санках діти.

"Я і свою дитину туди більше не пущу, і друзям порадив поки дітям вибрати інше місце для ігор. Очевидець зауважив тварин на відстані 30 метрів від будинку. Він чітко описав їх, зауважив характерний для вовків підібганий хвіст ... У свою чергу, фахівці відзначають, навіть якщо це були великі бездомні собаки, вони можуть бути навіть більш небезпечні, ніж вовки ", - розповів керівник" HelperЗапорожье "Данило Щербаков.

Активісти вже повідомили в поліцію про свої побоювання. Правоохоронці передали справу в ветконтроль, а й самі обіцяли курирувати це питання.

"Поки точного підтвердження, що це були вовки, у нас немає, але перевірки тривають. Останнім часом ми помічаємо тенденцію до міграції багатьох видів тварин, вони стали підходити все ближче до людей. Вони йдуть в пошуках їжі, а близько людських поселень є звалища , а разом з ними і гризуни, дрібні тварини, якими харчуються хижаки ", - запевнив начальник головного управління ветеринарної захисту в Запорізькій області Сергій Дегтяренко.

Мисливці вважають, що невідомими хижаками можуть бути і шакали. Тварини для цих місць нехарактерні, але як раз неподалік від Південного мікрорайону з'явилася невелика популяція цих хижаків, близько 10 особин. Мисливці запевняють, що вони для людини безпечні, нападати не стануть. Однак проявити обережність зайвий раз не завадить.

Крім того, вовки тримають в страху і кілька сіл Новосанжарського району Полтавської області: сірих мисливців бачили біля населених пунктів. Місцеві жителі відзначають, в декількох дворах зникли собаки.

"Випадків нападу на людей, не було. Зараз на вовків проводяться облави, кількох мисливцям вдалося вбити", - говорять в Стовбине-Долинському сільській раді.

Перші вовки почали показуватися неподалік Стовбина Долина пару-трійку місяців тому, ходять тварини або по одному, або зграєю. Люди сероманцев відверто бояться: селяни перестали випускати дітей гуляти на вулицю, а проти ночі закривають ворота і ніс з дому до ранку не показують.

Раніше в селі Задеріївка Чернігівській області на чоловіка напав вовк. Крики про допомогу почули прикордонники.

"Прикордонники кинулися на допомогу. Для порятунку людини, який вже знаходився у важкому стані від укусів, прикордонникам довелося знешкодити збожеволіле тварина голими руками і за допомогою ножа. Правда, через поспіх, самі прикордонники отримали численні рани колінних і ліктьових суглобів, а також передпліччя ", - відзначили в Держприкордонслужбі України.
Читайте також: Користувачі мережі ламають голову в спробах вгадати звіра на фото