Війна
18 лютого 2017
«И мстя моя страшна»: Путін мститеметься Заходу за озброєння України
Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій, але розраховувати на те, що Путін "здасть позиції" швидко, не варто.
news-image

Допомога Україні в посиленні обороноздатності, яку тривалий час обговорюють влади США, може спровокувати черговий виток російської агресії на Донбасі - в Кремлі вже розробили подібну стратегію дій. Відповідну думку висловив професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

За його словами, саме з цієї причини Америка затягує з рішенням по озброєнню армії, більш того - окупація територій на Сході і анексія Криму: це прямі наслідки реакції РФ на дії Заходу і лояльність до офіційного Києва.

Політолог стверджує, що Володимир Путін вже давно зрозумів, яку небезпеку становить зміцнення українських позицій для його планів, тому єдина можлива відповідь з його боку - чергове насильство.

Щоб хоч якось повернути важелі впливу в свої руки, кремлівський лідер намагається маніпулювати, на думку експерта, виключно військовими маневрами - про це свідчить збільшення витрат на оборону і посилення інформаційної діяльності з метою пропаганди.

Мотиль зазначив, що Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій, але розраховувати на те, що Путін "здасть позиції" швидко, не варто.

Читайте також: У Запоріжжі зграї вовків проникають у спальні райони