Події
19 лютого 2017
«Укроборонпром» похизується безпілотним БТРом на виставці в ОАЕ
"Укроборонпром" бере участь у виставці IDEX.
news-image

Держконцерн "Укроборонпром" бере участь в одній з наймасштабніших виставок зброї у світі IDEX (International Defence Exhibition), де представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передає «Є!».

Зазначається, що ця виставка проходить раз на два роки в Об'єднаних Арабських Еміратах, а цього року вона стартує 19 лютого і триватиме 5 днів.

Держконцерн на IDEX-2017 представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу, сконцентрувавши увагу на сучасних безпілотних технологіях і передових броньованих машинах. Саме на цій виставці відбудеться перша міжнародна прем'єра безпілотного БТР "Фантом", а також будуть продемонстровані безпілотники Anser і Patriot R2.

На IDEX-2017 будуть продемонстровані і бойові машини БТР-4 і "Дозор-Б", бойові модулі "Тайпан" та БПУ 12,7, керована ракетна і артилерійське озброєння, а також інші передові розробки підприємств-учасників "Укроборонпрому".

"Фантом" – це дистанційно керований міні-бронетранспортер, денний і нічний комплекси прицілювання якого дозволяють вести вогонь в будь-який час доби на відстані більше 1 км. Запас ходу складає до 20 км, управління здійснюється по захищеному радіоканалу або через волоконний кабель довжиною 5 км.

Також міні-бронетранспортер можна оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням. Крім того, безпілотний БТР може доставляти боєкомплект і вантажі через зони, які перебувають під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуювати поранених з поля бою.