Суспільство
19 лютого 2017
Заява Трампа про велику подію в Швеції породила хвилю насмішок в соцмережах
Трамп: Швеція, хто б міг в це повірити?
news-image

Перераховуючи теракти, що відбулися в Європі, президент США Дональд Трамп згадав якусь тривожну подію в Швеції, про яку не знали самі жителі цієї країни, пише The New York Times, передає «Є!».

Подивіться, що відбувається в Німеччині, подивіться, що сталося минулої ночі в Швеції. Швеція, хто б міг в це повірити? - Сказав Трамп, виступаючи в штаті Флорида.

Газета зазначає, що слово "теракт" президент не сказав, проте згадка про Швецію прозвучало в контексті реальних терористичних атак, що сталися в 2015-2016 роках. Трамп вважає, що до цих атак призвела поява значної кількості іммігрантів.

Там виникли проблеми, які, як всі думали, чи не виникнуть ніколи. Згадайте, що сталося в Брюсселі. Подивіться на те, що відбувається в усьому світі. Погляньте на Ніццу. Погляньте на Париж, - наводить газета слова Трампа.

Багато шведи поспішили висловити своє здивування в соцмережах, так як не зрозуміли, що міг мати на увазі американський президент. Ніяких серйозних інцидентів "минулої ночі в Швеції" не відбулося.
Одним з перших відреагував колишній глава МЗС Швеції Карл Більдт у Twitter.

Швеція? Теракт? Що він курить? Питань стає все більше, - написав він.