Події
20 лютого 2017
Розстріл Небесної сотні: в мережі з'явилося нове відео
Відео анонімного автора з'явилося на каналі YouTube.
news-image

В Інтернеті з'явилося нове відео розстрілу Небесної сотні 20 лютого 2014 року з посекундною відеореконструкцією. Відео анонімного автора з'явилося на каналі YouTube, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

У повідомленні автора відео, який не оприлюднює своє ім'я з міркувань безпеки, переданому ЗМІ через адвокатів родин Героїв Небесної сотні, сказано, що це відео - «оновлена та суттєво доповнена редакція попередньої роботи «Висота Жовтневий».

Проводиться посекундна (навіть покадрова) відеореконструкція 20 лютого 2014 року від 6.00 до 12.00, окремо буде взято епізод вбивства (Володимира) Мельничука о 17-й годині.

Реконструкція ділиться на три логічні частини, цього разу виходить найголовніша, друга частина для проміжку 8.53-11.00. За цей час вбито 45 із 48 мітингувальників (всі з них були неозброєні), та 2 правоохоронці».

За словами автора, «в даній роботі синхронізовані 4 камери відеонагляду та величезна кількість відео та фотоматеріалів, – близько 100 авторств. Визначені похибки часу кожного фотоапарату та відеокамери.

80% відеоматеріалу та повністю фотоматеріал синхронізовано за унікальними відеоознаками, наприклад, спалахами чи унікальними рухами. Для цих 80% похибка синхронізації складає не більше 0,1 с. Інших 20% синхронізовано за звуком, але з урахуванням затримки звуку від аудіоджерела. Похибка для цих 20% складає не більше 0,25 с».

Автор відео стверджує, що завдяки цьому матеріалу «можна відстежити будь-кого, хто ідентифікований хоча б на одному кадрі чи фото; можна побачити, що відбувалось у всіх куточках Майдану Незалежності і вулиці Інститутської в один і той самий момент часу, а головне - ці результати дають можливість кожному робити висновки про розвиток подій та тих, хто стріляв».

Окрім того, він звертається до учасників Революції гідності, які 20 лютого три роки тому були поранені на Майдані, але нікуди не зверталися з цього приводу, все ж таки дати про себе знати адвокатам Небесної сотні.

Зареєстровано лише 80 вогнепально поранених з боку мітингувальників, їх, вважаю, більше. Не всі звернулись і не всі отримали статус потерпілих. Прохання, щоби вони це зробили, звернувшись до тих, хто веде розслідування (ГПУ, адвокати потерпілих) Важливо, щоб відшукались всі свідки поранень і вбивств, - зазначає автор відео.

Також він просить людей, які порозбирали на сувеніри кулі та гільзи з місця розстрілу, передати їх розслідувачам справи про вбивства на Майдані.

Мегаважливо: люди порозбирали собі на сувеніри дуже багато куль та гільз, прострілених предметів, прохання надати їх тим, хто розслідує ці події. Так само як і фото та відеоматеріали, на яких зафіксовані події, - закликає автор відео.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року силовики вбили найбільше учасників Революції гідності. Протягом зіткнень 18-20 лютого три роки тому в центрі столиці загинули 73 мирні жителі й 11 силовиків. Будинок профспілок на Майдані згорів ущент, у Києві в ці дні зупинився рух метро.