Політика
20 лютого 2017
Україна більше не центр уваги на міжнародній арені, - Сушко
Українське питання відійшло для світу на другий план.
news-image

Мюнхенська конференція з безпеки показала, що Україна більше не центр уваги на міжнародній арені.

Про це розповів експерт із міжнародних відносин Олександр Сушко, передає «Є!», посилаючись на Gazeta.ua.

"Наївно було б розраховувати, що Україна займе цього року центральне місце в Мюнхені. Нові шокуючі для світу обставини відсувають українське питання на другий план. Проблема неконтрольованої міжнародної міграції підриває стабільність Західного світу. Нові форми тероризму впливають на порядок денний навіть тих країн, де це не відбувається", - говорить міжнародник.

На його думку, виступ Петра Порошенка був би ефективнішим, якби український контекст був більше вплетений у глобальний та регіональний.

"Ми зосереджуємося на своїй проблемі й це виглядає повтором вже не раз сказаного на різних міжнародних майданчиках. Тому реакція на виступ президента України не була одностайно позитивною", - зауважив Сушко.
"Світові виклики й нам не чужі. Наприклад, про міграцію Україні є що сказати. Маємо досвід. Ми потрапили в екстремальну ситуацію з внутрішніми територіями. Але змогли розмістити більше мільйона переселенців у межах країни так, що це не призвело до соціального вибуху. Впоралися. Такі позитивні речі в контексті глобальних викликів треба згадувати. Щоб наші повідомлення були не тільки про проблеми. А й про те, що ми можемо їх вирішити й дати собі раду зі світовими викликами", - додав він.

53-я щорічна конференція з безпеки в Мюнхені тривала з 17 по 19 лютого. В ній взяли участь понад 500 представників із різних країн.