На Донбасі через блокаду, закрились два великих підприємства
Причинами, зазначеними в прес-релізі, названі тривають військові дії в зоні АТО і блокада активістами залізничних шляхів.
news-image

Про це йдеться в прес-релізі групи «Метінвест», опублікованому на сайті Ірландській фондовій біржі, передає Politeka.

Інформує «Є!», з посиланням на politeka.net.

Мова, зокрема, йде про Єнакіївському металургійному заводі (ЄМЗ) в Донецькій області та вугільному об'єднанні «Краснодонвугілля», яке знаходиться в Луганській області та виробляє коксівне вугілля.

Причинами, зазначеними в прес-релізі, названі тривають військові дії в зоні АТО і блокада активістами залізничних шляхів.

«З самого початку бойових дій в регіоні Єнакіївський металургійний завод працює в умовах непостійних поставок залізорудної сировини. Через блокаду по лінії Ясинувата - Скотовате, ввезення сировини і вивезення готової продукції став неможливим », - йдеться в документі.

На ЄМЗ вже завершена підготовка до консервації - вироблено видування доменних печей №3 та №5, припинено роботу конвертерного цеху. Через чотири дні буде зупинена і макіївська філія ЄМЗ.

Група також зазначила, що обидва підприємства зареєстровані на території, підконтрольній Україні, і стверджує, що вони платять всі податок і збори в бюджет.

Читайте також: На Камчатці пасажирський автобус два кілометри тягнув за собою жінку