Світ
21 лютого 2017
В ООН назвали основну причину смерті молодих людей у віці від 15 до 29 років
1,24 мільйона людей помирають щороку внаслідок ДТП, 500 дітей гинуть в результаті аварій на дорогах щодня.
news-image

У відділенні ООН у Женеві проходить Всесвітній кінофестиваль, присвячений безпеці на дорогах, пише Центр новин ООН, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Як підкреслюють організатори, фільми є дуже ефективним засобом поширення інформації про безпеку дорожнього руху, оскільки вони впливають на аудиторію візуально.

1,24 мільйона людей помирають щороку внаслідок дорожньо-транспортних пригод, більшість жертв припадає на найбідніші країни. 50 мільйонів людей отримують травми. 500 дітей гинуть в результаті аварій на дорогах щодня, - заявив голова журі фестивалю, президент Міжнародної автомобільної федерації, Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН з безпеки дорожнього руху Жан Тодт.

ДТП – основна причина смерті серед підлітків і молодих людей у віці 15-29 років.

Жан Тодт підкреслив, що за цими цифрами криються людські трагедії. За його словами, фільми, представлені на фестивалі, передають емоційну картину того, що відбувається, яка відсутня в офіційних звітах і статистикою.

Спеціальному посланнику Генерального секретаря доручено домагатися прийняття національних і міжнародних програм щодо забезпечення безпеки на дорогах.

Читайте також: Савченко відмовляється від «недоторканності»
Читайте також: Блокада Донбасу: два заводи Ахметова зупиняють роботу
Читайте також: Підліток застрелив інструктора тиру та кинувся під поїзд