Політика
21 лютого 2017
Алієв пояснив, чому він призначив свою дружину першим віце-президентом
На думку президента Азербайджану, його дружина - "професійна, принципова і благородна людина".
news-image

Президент Азербайджану Ільхам Алієв пов'язав призначення своєї дружини Мехрібан Алієвої першим віце-президентом з її важливою роллю в суспільно-політичному і культурному житті республіки, передає «Є!»

Мехрібан Алієва довгі роки грає важливу роль в суспільно-політичному, культурному житті країни. Вона - заступник голови партії "Ені Азербайджан", яка є провідною політичною силою країни, найбільшою партією Південного Кавказу, чисельність її членів наближається до 700 тисяч осіб, - сказав глава держави, представляючи сьогодні свою дружину на засіданні Ради безпеки Азербайджану.

Він також зазначив, що з 2005 року Алієва є депутатом Міллі Меджлісу (парламенту) країни, і в цієї якості "виконала величезну роботу".

Її діяльність як депутата спрямована на вирішення проблем виборців, - підкреслив президент.

За його словами, Алієва очолює найбільшу неурядову організацію країни - Фонд Гейдара Алієва, керувала Оргкомітетом перших Європейських ігор, які успішно пройшли в Баку в 2015 році.

Лідер країни також зазначив багатогранну благодійну діяльність своєї дружини та проекти, що реалізуються нею з розвитку культури та освіти в країні.

Ця багатогранна й успішна діяльність зіграла основну роль в ухваленні мною даного рішення, - резюмував президент, додавши, що "Мехрібан Алієва - професійна, принципова і благородна людина".

У свою чергу призначений перший віце-президент сказала, що повністю усвідомлює серйозність покладеної на неї відповідальності й виправдає надану їй довіру. Алієва підкреслила, що в своїй повсякденній діяльності "буде керуватися принципами людинолюбства, милосердя, взаємоповаги, доброзичливості, понад усе ставити інтереси Азербайджану і гідно служити своїй країні".

Нагадаємо, президент Азербайджану підписав у вівторок розпорядження про призначення своєї дружини Мехрібан Алієвої першим віце-президентом країни. Посади першого віце-президента і віце-президентів були засновані в результаті змін у Конституції республіки, прийнятих за результатами референдуму, проведеного 26 вересня минулого року. Згідно з нововведеннями, в разі нездатності президента виконувати свої обов'язки або дострокового складення ним з себе повноважень глави держави вони переходять до першого віце-президента.

Читайте також: Президент Азербайджану призначив свою дружину першим віце-президентом
Читайте також: Дженніфер Лопес розповіла, за якими якостями обирає собі чоловіків
Читайте також: Біля суду в Кропивницькому сталася перестрілка, є поранені