Україна
21 лютого 2017
В Україні немає умов для оголошення перемир'я на Донбасі
Тристороння контактна група складається з представників України, Росії та ОБСЄ. Крім того, у її засіданнях беруть участь представники сепаратистів.
news-image

Дії проросійських сепаратистів на Донбасі сприяють тому, що там поки що немає умов для оголошення перемир'я, заявив представник українського генштабу Леонід Матіухін, передає «Є!», посилаючись на  "Україна-Польща-Німеччина"

Чесно кажучи, я не бачу для цього передумов. Наскільки мені відомо, згідно з домовленостями необхідно хоча б тиждень тиші в боях, - сказав він.

Штаб у Києві повідомив, що за останню добу урядові війська України були обстріляні сепаратистами більш ніж в 60 разів. Один військовослужбовець загинув і один був поранений.

В середу представник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомив після зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську, що до 20 лютого з зони конфлікту виведуть важке озброєння, яке не відповідає мінським угодам.

Зокрема, акцент було зроблено на питанні дотримання режиму припинення вогню, виведення сил і озброєння, а також на питаннях захисту цивільного населення і ключових об'єктів інфраструктури шляхом створення навколо них так званих зон безпеки, - сказав Сайдік, підбиваючи підсумки засідання групи.

Тристороння контактна група складається з представників України, Росії та ОБСЄ. Крім того, у її засіданнях беруть участь представники сепаратистів.

У суботу, після зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн так званої нормандської групи в Мюнхені, голова МЗС Німеччини Сігмар Габріель повідомив, що всі учасники групи пообіцяли вплинути на сторони конфлікту в Донбасі, щоб з понеділка там було перемир'я.

Ми домовилися, що всі сторони будуть використовувати свій вплив, щоб реалізувати угоди, прийняті контактною групою і про введення з 20 лютого режиму припинення вогню. І перш за все робити те, що погоджено вже давно, але так і не введено до цих пір в життя, а саме вивести важку зброю, - заявив німецький міністр закордонних справ.