Політика
21 лютого 2017
«Безвідповідальність»: я очікував такі дії від росіян, а не від українців, – Гройсман
На думку Гройсмана, такі дії є ознакою безвідповідальності щодо громадян України.
news-image

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів чергове засідання уряду, де було обговорено ситуацію, яка склалася в енергетичній сфері, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Очільник українського уряду заявив, що зі сторону мітингувальників нечесно починати блокаду під час опалювального сезону. На думку Гройсмана, такі дії є ознакою безвідповідальності щодо громадян України. Також керівник Кабінету міністрів зазначив, що подібні блокування українських залізниць для підвищення тиску в сфері енергетики він очікував скоріше від російської сторони, ніж від «деяких українських громадян».

Нагадаємо, майже місяць триває блокада залізничних шляхів, якими з територій непідконтрольних Києву постачалось вугілля. Наразі залізниця заблокована активістами та деякими депутатами, які виступають проти фінансування бойовиків. Кабмін та президент Петро Порошенко виступили з вимогою припинити блокаду, так як вугілля, яке є на території підконтрольній Києву, вистачить лише до середини березня. Однак активісти не збираються припиняти блокування колій і навпаки хочуть заблокувати також залізницю, якою постачаються товари з РФ.