Політика
22 лютого 2017
Янукович: «Я не просив вводити війська РФ в Україну в 2014 році»
Колишній президент також стверджує, що він намагався "зупинити банди, які почали знищувати людей в Донбасі".
news-image

Колишній президент України Віктор Янукович не звертався до Росії із проханням ввести війська в країну. Про це він заявив в інтерв'ю групі журналістів, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я не просив вводити війська в Україну. Це не так, - стверджує він.

Янукович додав, що ніякого листа президенту Росії Володимиру Путіну з цього приводу не було.

Це не лист, а заява, по-перше. По-друге, є закони. Я не зраджував своєму народу, я намагався свій народ захистити, і зробити це в рамках своїх повноважень, - додав екс-президент.

Він пояснив, що головною метою при цьому було "зупинити банди, які нікому не підпорядковувалися та почали знищувати людей в Донбасі".

Ось це була моя мета. Вона може бути емоційна, але я шукав способи захисту для людей, - підсумував Янукович.

Як відомо, нині покійний постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін у березні 2014 року заявив на позачерговому засіданні Ради Безпеки ООН, що екс-президент України Віктор Янукович направив президенту Росії Володимиру Путіну письмове прохання використовувати російські збройні сили для захисту населення України.

... Звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності, захисту населення України. Віктор Янукович, 1 березня 2014 року, - процитував Чуркін слова Януковича.

 

Читайте також: Янукович закликав створити комісію Ради Європи для розслідування вбивств на Майдані та війни на сході України
Читайте також: Бойовики накрили Водяне з Градів - штаб АТО
Читайте також: Курс валют на 22 лютого