Суспільство
22 лютого 2017
Кобзон відхрестився від паспорта «ДНР»
Співак стверджує, що у нього немає ніякого паспорта, крім російського.
news-image

Депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Йосип Кобзон заявив, що у нього немає жодних паспортів, крім російського. Таким чином він відповів на питання видання "Дождь" про те, чи є у нього громадянство так званої самопроголошеної "ДНР", передає «Є!» із посиланням на УП.

У мене немає ніякого паспорта, крім російського. Я пишаюся тим, що я герой Донецької народної республіки, це моя земля, це моя батьківщина, – заявив Кобзон.

Тим часом, в червні стало відомо, що Кобзон отримав паспорт громадянина "ДНР", який йому вручив особисто ватажок бойовиків Олександр Захарченко. "Комсомольська правда", зокрема, опублікувала фото розворотів документа з фотографією Кобзона і пропискою.

З 25 травня цього року я – громадянин Донецької народної республіки, ось сьогодні отримав паспорт. Треба тепер відпрацьовувати! – цитувало видання слова Кобзона.

На запитання кореспондента "Дождя" про інтерв'ю депутата "Комсомольской правде", де йдеться про те, що у нього є паспорт, Кобзон відповів, що "немає там такого, я читав статтю, немає там написаного, що у мене є паспорт".

Напередодні з'явилася також інформація, що Єдина Росія" вивчає ситуацію з нібито подвійним громадянством Кобзона".

У той же час заступник керівника Центрального виконкому партії Костянтин Мазуревський заявив, що Кобзон не є громадянином іноземної держави, тому що самопроголошена республіка – не держава. Він додав, що "треба розуміти різницю між визнанням окремих документів і міжнародним визнанням держави".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 18 лютого підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Паспорти, свідоцтва про народження та інші документи, видані бойовиками, тепер вважаються дійсними на території Росії.

Читайте також: «Необхідно провести референдум про статус Донбасу» - Янукович
Читайте також: Націоналісти зібралися на марш та готують цукерки для президента (фото)
Читайте також: «Торгаші не зрозуміють» - у штабі блокади відповіли Кононенку