Політика
22 лютого 2017
Порошенко: Найголосніше про «третій Майдан» кричать російські ЗМІ
За словами президента, Росія використовує для дестабілізації в Україні багатьох осіб "всліпу".
news-image

Росія організовувала провокації у Києві у дні вшанування героїв Небесної сотні. Про це заявив президент Петро Порошенко в ході оперативних зборів ВСУ в середу, передає «Є!» із посиланням на УП.

Днями СБУ викрила колоністів. Різноманітні заходи з дестабілізації ситуації в Україні вони готували напряму з замовлення Російської Федерації. Вони адміністрували сайти, вони збирали багатотисячні групи під назвою "Українська революція", "Третій Майдан". Адмініструвалося все це з Санкт-Петербурга і Москви, - сказав він.

За словами Порошенка Росія використовує для дестабілізації в Україні багатьох осіб "всліпу, кому і наказувати не треба, самі все зроблять, бо в силу політичної короткозорості, або внаслідок вузько партійного егоїзму".  

В Москві, а дехто і в Києві докладали зусиль, аби в роковини загибелі героїв Небесної сотні чинити якомога більше провокацій. Вони шукали і шукають бодай краплю крові, яка б спричинила масові акції протесту. До речі, найголосніше "третій майдан" віщували канал "Звезда" та інші російські ресурси, - сказав Порошенко.

Він висловив подяку силовикам і сказав, що вони "блискуче відпрацювали".

Було вилучено десятки стволів, гранат, десятки бейсбольних біт, кастетів, вибухових пакетів, з якими провокатори хотіли "святкувати" третю річницю загибелі героїв Небесної сотні, - сказав Порошенко.

 

Читайте також: «Потрібна група для виїзду в Київ... Там є 12,7 і Гвинторіз?" - на Майдані планувалося застосування бойової зброї під час мирних акцій (відео)
Читайте також: Націоналісти прийшли під Раду з «фаєрами» (фото)
Читайте також: YouTube видалив кліп Чичериної із Гіві та Моторолою