Суспільство
22 лютого 2017
«Це психологічно витримати було неможливо»: Турчинов пояснив, чому втік Янукович
На думку Турчинова, екс-президент зрозумів, що за все доведеться відповідати.
news-image

Екс-президент України Віктор Янукович втік у 2014-му році з України під час Євромайдану, адже повністю втратив контроль над ситуацією. Тоді ж владна піраміда розвалювалася з неймовірною швидкістю, розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Є!»

Тоді, на Майдані, емоція була настільки високою, що думка лідерів партій вже нікого не цікавила, як, втім, й думка міністрів закордонних справ європейських держав, які приїхали в Україну, - зазначив він.

За словами Турчинова, люди вимагали відповідальності силовиків, відповідальності Януковича, який зрозумів, що за все доведеться відповідати.

І він зрозумів, що варіантів немає – за все доведеться відповідати. Тим більше, героєм він ніколи не був. І коли з 21-го числа почалося прощання з загиблими Героями, це психологічно витримати було неможливо. Уявіть його, коли він бачить по телевізору ці обличчя й розуміє, що це все горе через нього, всі на нього... Він зібрав своє барахло і втік, - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, увечері 21 лютого 2014 року Віктор Янукович залишив Київ, а в ніч на 22 лютого поспіхом утік з «Межигір'я».

Читайте також: «Необхідно провести референдум про статус Донбасу» - Янукович
Читайте також: Янукович: «Я не просив вводити війська РФ в Україну в 2014 році»
Читайте також: Янукович закликав створити комісію Ради Європи для розслідування вбивств на Майдані та війни на сході України