Політика
23 лютого 2017
Радник Манафорта відхрестився від «плану» щодо Донбасу - ЗМІ
Проте журналісти переконують, що інтерв'ю із Кілімкіним щодо "плану" таки відбулося.
news-image

Радник Пола Манафорта Костянтин Кілімнік назвав фейком статтю "Радіо Свобода" про існування "плану Манафорта" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, передає «Є!», посилаючись на Українські новини.

Інформацію у статті він назвав вигадкою. Але він підтвердив знайомство і факт зустрічі з журналістом "Радіо Свобода" Міллером, але наголосив, що ніякого інтерв'ю не давав.

Кілімнік додав, що йому не відомо, чи існує "план Манафорта" щодо врегулювання на Донбасі.

Щоправда, журналіст Крістофер Міллер переконує, що інтерв'ю не було фейковим.

"Воно було реальним і було записане. Ми були в компанії двох інших людей, в тому числі журналіста New York Times", - наголосив він.
"Проте, заголовок (статті – ред.) в цьому випадку є неточним. Ніде в моїй статті я не кажу, що був "План Манафорта". Існує тільки особистий план Кілімніка, що згадується в моїй статті", - резюмував він.

Раніше відома газета The New York Times повідомила, що за тиждень до того як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. В цьому "мирному плані" пропонується здати Крим в оренду Росії. Посол України в США Валерій Чалий заявив, що український нардеп Андрій Артеменко не був уповноваженим представляти якісь альтернативні мирні плани від імені України.

Радикальна партія виключила Артеменка зі своїх лав та закликала здати мандат. Сам нардеп запевняє, що представники США самі до нього звернулися.

Нагадаємо, 14 лютого радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку на тлі скандалу, пов'язаного з Росією. 

У лютому ЗМІ дізналися, що Флінн за місяць до інавгурації 45 президента приватно обговорював санкції США проти Росії з послом РФ у Сполучених Штатах Сергієм Кисляком всупереч заявам посадових осіб адміністрації Трампа.

У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що "не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії".