Світ
24 лютого 2017
Трамп має намір розширити ядерний потенціал США
У своєму першому коментарі про ядерний арсенал США.
news-image

Президент США Дональд Трамп хоче нарощувати ядерний потенціал США і вивести країну на лідируючі позиції.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Reuters, передає «Є!».

У своєму першому коментарі про ядерний арсенал США з моменту інавгурації Трамп сказав, що хотів би бачити світ без ядерної зброї, але США відстали за потужністю ядерного озброєння.

Я перший, хто хотів би бачити, щоб ні у кого не було ядерної зброї. Але ми ніколи не будемо відставати від будь-якої країни, навіть якщо це дружня країна, ми ніколи не будемо відставати в ядерному потенціалі, - сказав Трамп.

 

Було б чудовою, мрією, щоб жодна країна не мала ядерну зброю, але якщо країни збираються мати ядерну зброю, ми будемо лідерами серед них, - додав він.

За даними антиядерної групи Ploughshares Fund, Росія має 7300 боєзарядів, а Сполучені Штати 6970.

Говорячи про новий договір про СНО (скорочення стратегічних наступальних озброєнь), Трамп назвав його "односторонньою угодою".

Просто ще одна погана угода, яку уклала країна - що договір про СНО, що угода з Іраном ... Ми збираємося почати укладати хороші угоди, - сказав він.

Трамп також поскаржився на таємне розгортання в Росії крилатих ракет в порушення Договору про контроль над озброєннями 1987 року.

Для мене це дуже важливо, - сказав він

На питання, чи буде він піднімати це питання у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним, він відповів ствердно, якщо зустріч відбудеться. За його словами досі таку зустріч не заплановано.

Крім того, Трамп заявив, що у Вашингтоні "дуже злі" на Північну Корею через випробування нею балістичних ракет. За його словами, Сполучені Штати прискорять розгортання систем ПРО для захисту союзників США в регіоні - Південної Кореї і Японії.

Він не виключає вірогідності зустрічі з лідером КНДР за певних обставин, але припустив, що може бути надто пізно.

Це дуже пізно. Ми дуже злі на те, що він зробив, і, чесно кажучи, про це мали потурбуватись ще за адміністрації Обами, - сказав він.