Події
25 лютого 2017
В яких умовах відбувають термін в Лук'янівському СІЗО столиці
Підлітків до 18 років тримають у відносно кращих умовах – у кімнатах із косметичним ремонтом.
news-image

Три роки минає відтоді, як Верховна Рада звільнила своєю постановою кілька десятків в'язнів режиму президента-втікача Віктора Януковича. До річниці громадська організація, яка захищає права ув'язнених, навідалася до столичного Лук'янівського слідчого ізолятора, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Умови утримання там в'язнів оцінили, як незадовільні. Підлітків до 18 років тримають у відносно кращих умовах – у кімнатах із косметичним ремонтом, дозволяють тримати хатніх тварин та навіть мати парфуми. Старші ж у гірших умовах. Кількість осіб у камерах подекуди сягає кількох десятків. 

"Туалет не закритий, тут постійно вода, тобто регулярні випари і решта хвороб. Від вологості – туберкульоз, і тут не треба дивуватися, що коли люди виходять із слідчих ізоляторів, кашляють кров'ю, відхаркують. Оце коли дуже довгий час людей утримують у слідчому ізоляторі", - пояснив помічник народного депутата Олесь Вахній.

Як уже повідомлялося, замість Лукянівського СІЗО у столиці та Львівського слідчого ізолятора побудують нові споруди європейського зразка, а в якості винагороди за це інвестор отримає ласі шматки землі в центрі Києва та Львова. Проект офіційно презентувало Міністерство юстиції України. 

Читайте також: Група нардепів покидає Верховну Раду та їде на Донбас (відео)