Суспільство
25 лютого 2017
Порошенко затвердив строки призову і звільнення в запас у 2017 році
Скільки українців підлягають призову та обсяг витрат на заклики в цьому році.
news-image

Президент Петро Порошенко затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення призовів у 2017 році. Він підписав відповідний указ № 44/2017, передає «Є!».

Військові-строковики, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і які відслужили встановлений термін, будуть звільнені в запас у травні-червні і в жовтні-листопаді 2017 року. Решту звільнять в квітні-червні і в жовтні-грудні цього року.

Заклик чоловіків у віці від 20 до 27 років, у який немає права на відстрочку або звільнення від військової служби, буде проходити в квітні-травні і жовтні-листопаді 2017 року.

Указом президент доручив Кабінету міністрів розрахувати, скільки українців підлягають призову та обсяг витрат на заклики в цьому році.

Уряд, обласні, Київська міська державна адміністрація повинні забезпечити підготовку і проведення всіх заходів, а Мінінфраструктури - забезпечити перевезення звільнених в запас військовослужбовців та призовників.

Указ набрав чинності з дня його опублікування, крім п.1 ст.3, який вступає в чинності 1 березня 2017 року, і п.2 ст.3, який вступає в чинності 1 вересня 2017 року.