Політика
26 лютого 2017
День кримськотатарського опору російській окупації. Порошенко заявив, що не залишить без підтримки співгромадян в Криму
Україна зуміла на високому міжнародному рівні - в ООН - закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України.
news-image

Президент опублікував заяву з нагоди третьої річниці мирного маршу в Криму за день до анексії. Президент Петро Порошенко обіцяє не залишити "наших співгромадян" в тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки.

Про це йдеться в його заяві у Facebook з нагоди третьої річниці мирного маршу на півострові за день до анексії.

"Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. На наступний день РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей. Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки", - пообіцяв глава держави.

 За його словами, Україна зуміла на високому міжнародному рівні - в ООН - закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

"Весь цивілізований світ знає, що Крим - це Україна. Ми продовжуємо боротьбу", - резюмував Порошенко.

 Нагадаємо, раніше біля стін посольства Росії в столиці Туреччини місті Анкара 25 лютого відбулася акція протесту, приурочена до третьої річниці анексії Криму.

Читайте також: Ядерна зброя. Перший президент України пояснив відмову від озброєння