Суспільство
27 лютого 2017
Тіна Кароль виконала мрію онкохворої дівчинки із Житомирщини
Останнім криком про допомогу став її пост у Facebook про маленьку таємну мрію її донечки - заспівати разом із Тіною Кароль.
news-image

11-річна Валерія Кікош із міста Озерне під Житомиром має онкологічне захворювання - нейросаркому. Остання хіміотерапія далася Лері дуже важко. Мама перепробувала все, щоби повернути їй жагу до життя. І останнім криком про допомогу став її пост у Facebook про маленьку таємну мрію її донечки - заспівати разом із Тіною Кароль.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Це прохання сколихнуло соцмережі. І серце відомої співачки  теж не залишилося в спокої. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Місяць тому ТСН уже просила небайдужих зібрати гроші на її лікування. Відгукнулися сотні українців. Дівчинка вже пройшла курс хіміотерапії в турецькій клініці. Тепер нарешті вдома. Але попереду знову важке лікування. Лера почала відмовлятись від їжі та постійно плакала.

Повернути цікавість до життя не вдавалося нічим. Та якось мама помітила, що Лера в телефоні розглядає фото співачки Тіни Кароль, слухає її пісні. І запитала, чи хоче, аби до неї приїхала Тіна Кароль. Дитина розплакалася.

Про мрію Лери заспівати разом із Тіною Кароль волонтери написали у Facebook. Прохання дівчинки сколихнуло соціальні мережі. Сотні перепостів, дзвінків і повідомлень. Прохання дівчинки надійшло і в проект "Здійсни мрію". І ця фантастична зустріч стала можливою. Тіна Кароль приїхала до дівчинки просто додому та виконала її заповітну мрію – заспівали разом. А ще співачка подарувала їй браслетик із сердечком, на якому написано слова з її пісні "Здаться ты всегда успеешь".

Ніколи не здаватись і вірити в одужання закликають лікарі відділення онкогематології Житомирської обласної дитячої лікарні. Свого часу саме Тіна Кароль допомагала придбати медичне обладнання для цього закладу. Але, окрім медикаментів, хворим потрібні ще й позитивні емоції, які можуть стати цілющими.

"Боротьба з онкологією має бути тільки на позитиві, тобто віра у те, що буде все нормально. І позитивні емоції тут дуже важливі", - говорить лікар-онкогематолог Житомирської обласної дитячої лікарні Олексій Кульбіда.

Зараз тут на лікуванні майже 30 дітей. 13-річний Павло Жеревчук тут уже вдруге. Після операції на кишківнику стався рецидив. Попереду важка хіміотерапія. Але він мріє.

"Перше, про що я мрію, це вилікуватися. А друге - я б собі хотів на літо футбольні буци і м'яч. А також сфотографуватися з Потапом", - каже онкохворий Павло Жеревчук.

6-річна Алла Дев'ятко, у якої виявили пухлину нирки, теж має свою велику мрію – зустрітися з президентом Петром Порошенком.

А 12-річна онкохвора Ліза Якубенко мріє про море: "Я була всього два рази в житті на морі, хотіла поїхати того року, не вийшло".

Саме для діток, які щодня борються за свої життя, "1+1 Медіа" і ТСН спільно зі всеукраїнським благодійним фондом "Крона" започаткували проект "Здійсни мрію", куратором якого є телеведуча Лідія Таран. Проект допомагає здійснювати мрії дітей, для яких кожен прожитий день - це диво.

Читайте також: На Київщині чоловік підстрелив брата, а потім нацькував на нього собаку