Події
27 лютого 2017
Ватажки бойовиків вимагають припинити блокаду Донбасу
В ОРДЛО погрожують забрати підприємства, що працюють на окупованих територіях.
news-image

Бойовики погрожують припинити поставки вугілля в Україну, а також ввести "зовнішнє управління" на підприємствах, що працюють на окупованих територіях, але зареєстровані на вільних територіях, якщо не буде знята блокада. Про це йдеться в заяві ватажків бойовиків ОРДЛО Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, передає «Є!» із посиланням на УП.

Ми змушені оголосити, що якщо до 00:00 середи (1 березня 2017 року) блокада не буде знята, то ми введемо зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють в "ДНР/ЛНР", - сказано в заяві.
Ми перестанемо постачати вугілля в Україну. Для поставок вугілля немає ні можливості, ні схеми оплати. Ми будемо перебудовувати всі виробничі процеси і орієнтувати їх на ринок Росії та інших країн. Саме це і було однією з наших перших програмних обіцянок у момент проголошення наших "республік", - заявили бойовики.

Бойовики вважають, що блокада "прямо суперечить духу і букві Мінських угод".

У заяві відзначається, що через блокаду багато підприємств, що розміщені на окупованих територіях, були змушені зупинити свою роботу.

Читайте також: Сьогодні у православних християн розпочався Великий піст
Читайте також: «Оскар-2017»: список переможців
Читайте також: Курс валют на 27 лютого