«Мінімалка у 5000 грн»: у Кабміні вже заговорили про збільшення заробітної плати
За словами Віце-прем'єр-міністра, Кабмін зможе сказати, коли і якими темпами буде збільшуватися розмір "мінімалки" лише в квітні-травні.
news-image

Виявляється, Мінімальна зарплата в Україні вже з 1 січня нинішнього року могла б бути не 3200 гривень, а 5000, передає «Є!», посилаючись на mukachevo.net.

— Безумовно, я хотів би, щоб вже зараз або з липня, або з наступного півріччя мінімальна заробітна плата була 5000 гривень. Більше того, скажу, що були розрахунки. Експерти робили відповідні розрахунки – можна було впроваджувати мінімальну заробітну плату 5000 гривень вже зараз, з 1 січня робити мінімальну заробітну плату не 3200, а 5000 гривень. Але ми вирішили все-таки перейти на поступовість цього процесу, — повідомив віце-прем'єр-міністра Павла Розенко

За його словами, в квітні-травні стане відомо, як нова "мінімалка" вплинула на економіку.

— Квітень-травень стане тією датою, коли уряд зможе сказати, коли і якими темпами буде надалі збільшуватися розмір мінімальної заробітної плати. Після підбиття перших підсумків впливу підвищення мінімальної заробітної плати ми оголосимо про подальший план підвищення, але сьогодні я бачу лише позитив. Ніяких негативних прогнозів щодо впровадження зарплати в 3200 гривень не справдилося, і ми маємо лише позитивні цифри, – додав віце-прем'єр.