Політика
28 лютого 2017
Гройсман оголосив нові правила торгівлі з Донбасом
1-го березня Кабмін має намір затвердити нові правила переміщення через лінію розмежування товарів, які життєво необхідні для України.
news-image

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман залишився не вражений заявами російсько-терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» щодо переведення під свій контроль українських підприємств. Він оголосив про запровадження нових правил торгівельних відносин підконтрольної території України з тимчасово окупованими територіями Донбасу. Про це він заявив у вівторок, 28-го лютого, під час наради з представниками металургійних компаній у Харкові, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

«Хто це тут досі не зрозумів, що не всі заяви сепаратистів потрібно сприймати серйозно? А те що там, на окупованих територіях, сьогодні українські підприємства видобувають українське вугілля не має бути об’єктом для шантажу. Бойовики не повинні це використовувати як метод впливу на українську владу», - наголосив глава уряду.



В той самий час він зазначив, що 1-го березня Кабмін має намір затвердити нові правила переміщення через лінію розмежування товарів, які життєво необхідні для України. 

«Ми маємо забезпечувати свою енергонезалежність. Завтра уряд проведе затвердження нових правил торгівлі з окупованими територіями. Ми маємо наміри частково зняти торговельну блокаду Донбасу», - зазначив міністр.