Політика
28 лютого 2017
Європейський парламент закликає посилити тиск проти Росії
Центр громадських свобод закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб припинити політично умотивовані кримінальні переслідування проти громадян України на території Росії та в тимчасово окупованому Криму.
news-image

У Європейському парламенті вважають, що міжнародне співтовариство має посилити тиск на Російську Федерацію через незаконні кримінальні переслідування громадян України на основі політичних мотивів. Про це говорилося під час проведення у Європарламенті міжнародної конференції з проблем українських політв’язнів, які утримує РФ, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

«Центр громадських свобод закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб припинити політично умотивовані кримінальні переслідування проти громадян України на території Росії та в тимчасово окупованому Криму», - наголосили організатори зустрічі.

 З цими вимогами погодилися і європейські депутати. 

«Сьогодні тут проводиться особливе засідання. Воно присвячене темі російської агресії, диктатури та окупації. А це у свою чергу реальна загроза для демократії у Європейському союзі, яка з кожним днем зростає», - заявила представник Естонії Марью Лаурістен.


У свою чергу посол України в ЄС Микола Точицький закликав депутатів Європарламенту ініціювати ухвалення резолюції у законодавчому органі Європейського союзу. За його словами, головна мета – привернути увагу світу до безкарності грубого порушення прав людини з боку путінського режиму.