Суспільство
1 березня 2017
Росіяни пишаються захопленням Криму більше, ніж освоєнням космосу, - опитування
На питання про те, чого вони найбільше соромляться, більшість жителів РФ вибрали варіант "великий народ, багата країна, а живемо у вічній бідності й невлаштованості".
news-image

Росіяни більше пишаються анексією Криму, ніж досягненнями в освоєнні космосу. Про це свідчать результати опитування "Левада-центру", передає «Є!» із посиланням на События Крыма.

У січні 2017 року лідируючі позиції в рейтингу гордості зберегла перемога у Другій Світовій війні. Такий варіант, крім інших, назвали 83% опитаних.

Друге місце зайняв Крим, цей пункт був вперше включений в опитування в 2017 році й за нього відразу проголосували 43% респондентів.

Освоєння космосу в результаті опустилося на третю сходинку з 42% (у 1999 році цей пункт називали 60%).

Далі в рейтингу йдуть російська література, перетворення країни на промислову державу за радянських часів, досягнення російської науки та "слава російської зброї".

На питання про те, чого вони найбільше соромляться, більшість жителів РФ вибрали варіант "великий народ, багата країна, а живемо у вічній бідності й невлаштованості". Друге місце зайняв розвал СРСР, третє - грубість і хамство

Читайте також: Вночі підпалили двері Інституту національної пам'яті
Читайте також: «Перестаньте говорити одне й те ж з Гризловим і Пєсковим» - Семенченко прокоментував інформацію про те, що «блокадники» самі найняли титушек
Читайте також: Вранці бойовики обстріляли українських прикордонників