Суспільство
29 грудня 2014
"Укрзалізниця" в 2015 році перейде на європейський часовий режим
Раніше "Укрзалізниця" узгоджувала графік руху потгів двічі на рік
news-image

Наступного 2015 року "Укразлізниця" узгодить графік руху потягів на 2015-2016 рр. у грудні - відповідно до європейської практики. Про це пише "Єдність" з посиланням на прес-слубу Мінінфраструктури.

"Рішення про перенесення терміну введення нового графіка руху поїздів на другу неділю грудня ухвалено на 61 засіданні Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності (СНД - Ред.), що відбулося у жовтні цього року в м. Баку. Таким чином поєднано часові періоди дії нормативного графіка руху поїздів і параметрів бюджетів залізничних адміністрацій", - йдеться в повідомленні.

Відтепер залізниці працюватимуть в одному часовому режимі з залізницями європейських країн, які вводять новий графік руху поїздів саме наприкінці року.

Передбачається, що перше засідання із розгляду пропозицій залізничних адміністрацій держав-учасниць Співдружності щодо розробки графіка руху поїздів на 2015-2016 роки відбудеться 10-13 лютого у м. Душанбе (Таджикистан).

Загалом завершити розробку нового графіка руху поїздів планується до 1 серпня 2015 року, а 13 грудня 2015 року новий розклад буде введено в дію.

Відзначимо, що раніше "Укрзалізниця" узгоджувала графік руху потгів двічі на рік: в грудні - стосовно потягів в європейському напрямку, в травні - стосовно потягів в напрямку СНД.