Київ
1 березня 2017
«Вас шукає поліція» - Крищенко повернув студенту гаманець, загублений півроку тому в Словаччині
Багато людей було задіяно, аби річ повернулася власникові.
news-image

«Вас шукає поліція» - із таких слів розпочався у виші день студента Київського національного торговельно-економічного університету Антона Лашко. Коли третьокурсника викликала адміністрація університету, хлопець навіть не здогадувався, про що піде мова, передає «Є!» із посиланням на поліцію Києва.

Перше, що подумав: «Що я міг таке зробити, що мене шукає поліція?». Про інцидент із гаманцем я вже давно забув, до того ж - офіційно із заявою до поліції не звертався, - згадує киянин.

А розпочалася історія ще восени минулого року, коли Антон вирішив навідати свого друга дитинства, який навчався у Словаччині. Коли хлопці прогулювалися вулицями, киянин не помітив, як загубив гаманець.

До від’їзду залишалося кілька годин, тому звертатися до поліції не став. Хоча у гаманці був студентській квиток, який потім потрібно відновлювати, - додає Антон Лашко.

Студент повернувся додому і навіть гадки не мав, що його портмоне через півроку теж повернеться в Україну. І поверне його особисто керівник столичного главку поліції, до якого звернулися представники Посольства України в Словацькій Республіці із проханням посприяти у передачі речей київському студенту.

Ми розшукали Антона, запросили його до нас і передали гаманець, який знайшли колеги зі Словаччини. Здавалося б, звичайна ситуація, але важко уявити, скільки людей було задіяно, аби річ повернулася власникові, - зазначив Андрій Крищенко.

На завершення, дізнавшись, що Антон вивчає кібернетику, керівник столичних правоохоронців запросив його на роботу у кіберполіцію.

Читайте також: У столиці батько із сином замовили евакуатор, щоб вкрасти автомобіль
Читайте також: На Вінниччині 17-річний підліток стріляв із пістолета у стіну, але куля потрапила в людину
Читайте також: У столиці на будівництві житлового будинку загинув робітник