Суспільство
1 березня 2017
Шахраї через «групи смерті» в соцмережах виманюють у дітей фінансову інформацію про батьків, - Нацполиция
В ході слідчих дій встановлено особи, які видурювали у дітей і підлітків фінансову інформацію про батьків для виведення коштів з банківських карт.
news-image

Шахраї під виглядом кураторів так званих "груп смерті" в соціальних мережах організовують схему отримання через дітей даних банківських карт батьків.

Про це повідомив начальник київського управління кіберполіції департаменту Національної поліції Сергій Кропива, передає «Є!», посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Важливо сказати, що проводячи аналіз виявлених "суїцидальних груп", є велика кількість фейкових "суїцидальних груп", які використовують в даний час шахраї. Серед завдань, які дають безпосередньо дітям, - назвати персональну інформацію про батьків, надати (дані - Ред.) банківських карт, які надалі використовуються для особистого збагачення шахраїв", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Кропива зазначив, що в ході слідчих дій встановлено особи, які видурювали у дітей і підлітків фінансову інформацію про батьків для виведення коштів з банківських карт.

"Вони заманювали дітей в дані групи. Першими були завданнями щось собі намалювати. А потім дати банківські картки та CV-коди батьків (Діти - Ред.) давали", - розповів начальник київського управління кіберполіції.

Разом з тим він відмовився говорити про постраждалих від таких дій, пояснивши тим, що ще тривають слідчі дії.