Суспільство
2 березня 2017
Вчені визначили яка релігія стане найпопулярнішою у даному столітті
Дана релігія обжене християнство за кількістю віруючих.
news-image

Фахівці американського дослідницького центру Pew Research Center спрогнозували, що іслам стане найпопулярнішою релігією в світі до кінця нинішнього століття. Він обжене християнство за кількістю віруючих.

Про це повідомляє «Є!», з посиланням на vsviti.com.ua.

Результати дослідження показали, що в 2010 році в світі проживали 1,6 мільярда мусульман. Даний показник склав 23% від загальної кількості населення на Землі, в той час як християнство мало 31%.

Як вважають експерти Pew Research Center, при збереженні нинішньої тенденції, число послідовників ісламу перевищить кількість прихильників християнства до кінця цього століття. Таку причину зростання фахівці пояснюють високою народжуваністю мусульман, і, як наслідок, відносно молодий вік більшості сучасних послідовників ісламу.

Крім того в дослідницького центрі резюмували, що на даний момент більшість мусульман, а це 62% від загальної кількості, проживає в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Прогнозується, що в 2050 році Індія буде країною з найбільшим числом мусульманського населенням в світі з більш ніж 300 мільйонами представників релігії, а в Європі не менше 10 відсотків усіх мешканців будуть сповідувати іслам.

Читайте також: «Віджаті» українські заводи на Донбасі віддадуть Курченку