Економіка та бізнес
2 березня 2017
Гройсман впевнений, що «Україна встає з колін»
Очільник уряду зазначив, що ключовими реформами мають стати судова реформа, боротьба з корупцією, реформа держуправління, а також безпека і оборона.
news-image

За словами прем'єр-міністра, наша країна в 2017 році зможе провести якісні зміни в економіці та забезпечити стійке зростання на середньострокову перспективу, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Україна в поточному році зможе провести якісні зміни в економіці, поміняти модель розвитку економіки і, таким чином, забезпечити стійке зростання на середньострокову перспективу, сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час конференції «Трансформація'17».

Ми в економіці весь час втрачали - втрачали ринки, технології ... Зараз Україна встає з колін. І далі нам треба запускати зміни і реформи. До 2020 року потрібно забезпечити стале економічне зростання, - сказав очільник уряду, зазначивши, що ключовими реформами мають стати судова реформа, боротьба з корупцією, реформа держуправління, а також безпека і оборона.
Уже поточного року - в найближчі місяці - ми представимо модель пенсійної реформи. Ми також маємо провести ефективну приватизацію. Також найближчим часом представимо модель реформи системи охорони здоров'я, - сказав Гройсман.

Разом з тим, Гройсман підкреслив, що значними викликами для країни є не лише реформування соціальної сфери, відновлення виробничого потенціалу, а й подолання внутрішніх, часто штучних загроз.

Як тільки ми починаємо розвиватися, нам одразу починають заважати, штучно створюючи різні кризи. Одним з них стала так звана блокада, від якої страждають пересічні українці, - сказав він.

Як повідомлялося, у 2017 році Кабмін закладає зростання ВВП у середньому на рік на рівні не менш як 3%. Разом з тим, за підсумками січня Мінекономрозвитку оцінив зростання економіки на рівні 5,1%. На поточний момент Кабмін займається розробкою Бюджетної резолюції терміном на три роки – до 2020 року.

Читайте також: У Києві озброєний чоловік захопив маршрутку
Читайте також: Сьогодні в ЄС розглядатимуть «безвіз» для України
Читайте також: В АТО загинув український військовий, дев’ятеро поранено