Політика
2 березня 2017
Гройсман ініціюватиме рішення щодо перевірки умов праці шахтарів
Гройсман ініціюватиме перевірку всіх умов праці українських шахтарів.
news-image

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прибув на шахту «Степова», де сьогодні стався вибух і обвал гірської породи. Зараз за його участю розпочалося засідання комісії, під час якої будуть розглядатися причини, що призвели до трагедії, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

Як заявив прем’єр журналістам перед початком засідання, про родини загиблих і травмованих подбають належним чином.

За його словами, під час самого засідання комісії обговорюватимуться питання, чому сталася трагедія й що треба зробити, щоби це не відбулося на інших шахтах.

Також прем’єр заявив, що сьогодні потрібно приймати рішення щодо перевірки всіх умов праці шахтарів.

«Я хотів би заслухати сьогодні всіх– і хто мав відношення до роботи цієї шахти, і до шахт України взагалі. Сьогодні потрібно приймати більш широке рішення щодо перевірки всіх умов праці шахтарів. Їм і так не солодко під землею. Умови роботи повинні бути належними, принаймні життя й безпека людей», – наголосив Гройсман.

Як повідомлялось, на шахті №10 "Степова" об'єднання ДП "Львіввугілля" сьогодні стався вибух та обвал гірської породи. У ДСНС повідомили, що всіх гірників з шахти піднято на поверхню. Наразі відомо про загибель 8 людей; 14 постраждалих госпіталізовано, з них двоє у важкому стані.