Суспільство
2 березня 2017
«За три роки»: відомо, скільки людей отримало статус учасника АТО
Статус учасника АТО отримало понад 286 тисяч людей.
news-image

За три роки, поки триває антитерористична операція на сході України, статус учасника АТО отримало понад 286 тисяч людей, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Таку інформацію було оприлюднено сьогодні представництвом Держслужби, яка опікується справами ветеранів війни та військових, які задіяні в АТО. З 2014 року, коли почався відкритий військовий конфлікт на території Донбасу найбільше учасників бойових дій зафіксовано серед осіб зі структури Міноборони України – майже 193 тисячі людей. Також задіяні співробітники Міністерства внутрішніх справ. Загалом з МВС нараховується 32,4 тисячі людей. Серед учасників бойових дій на сході України також присутньо 25, 4 тисячі представників Національній гвардії та 16,6 тисяч осіб з Державної прикордонної служби. Крім того,в АТО задіяні працівники СБУ, Національної поліції, Служби зовнішньої розвідки та ГПУ. Відомо, що позбавили статусу учасника АТО наразі 17 людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Авдіївку було доправлено додатковий підрозділ поліції Донецької області. Таке рішення було прийнято з метою забезпечення правопорядку в місті на час, поки відсутнє електропостачання.