Суспільство
3 березня 2017
Турчинов про сепаратистів: Я з величезним задоволенням зігнав би їх усіх на один стадіон і закрив би його на ремонт років на 20
Турчинов: Український суд - це окрема біль.
news-image

Правоохоронні та судові органи не справляються з масивом матеріалів, пов'язаних з подіями на Майдані і сепаратистськими заколотами. Про це сказав в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає «Є!».

Відповідаючи на питання журналіста: "Чому сьогодні цілком привільно почувають себе учасники і явні прихильники розгону Майдану і сепаратистського руху 2014 роки?" - Турчинов послався на необхідність дотримуватися правових процедур.

Знаєте, я з величезним задоволенням зігнав би їх усіх на один стадіон і закрив би його на ремонт років на 20 ... Але при всіх наших проблемах, при всіх недоліках ми все-таки намагаємося будувати правову державу. У нас прокуратура, СБУ просто забиті величезною кількістю справ, які вони розслідують, в тому числі і щодо подій на Майдані, і по подіям, пов'язаним з сепаратистськими заколотами, - заявив він.

Положення посилює відсутність судової реформи, додав секретар РНБО.

Український суд - це окрема біль. Наприклад, ще в 2014 році, будучи виконуючим обов'язки президента, я дав команду закрити сепаратистські видання. Звернулися до суду, в тому числі з приводу закриття газети" Вести ". Вже 2017 рік, а до сих пір йде судовий розгляд щодо закриття цієї сепаратистської газетки, - зазначив Турчинов.

За його словами, реакція зарубіжних партнерів України також вплинула на заходи щодо покарання причетних до антидержавної діяльності.

Додайте до цього тему європейської інтеграції з величезною кількістю вимог наших партнерів про введення демократичних стандартів. Наші партнери не хочуть і слухати про якісь винятки і особливості, пов'язаних з необхідністю вести війну і боротися з небезпечними і жорстокими ворогами України", - підкреслив Турчинов . "Я переконаний, що ніхто від відплати не втече. Сьогодні в основному в тюрмах перебувають ті, хто зі зброєю в руках воював проти нашої країни. За іншим ... Час прийде - і вони за все відповідають, - резюмував він.