Війна
3 березня 2017
Турчинов: Головне завдання «ЛДНР» - в разі нашого настання протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії
Турчинов: Ми приречені на перемогу.
news-image

Останні події на фронті показали, що українська армія значно сильніше армійських корпусів "ДНР" та "ЛНР", стверджує в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає «Є!».

При сьогоднішній розстановці сил нам досить місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу. Але є одне питання: в разі початку такої визвольної операції скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія? У цьому головна проблема, - сказав він.

 

Справжнім противником України є не перебуваючі на Донбасі підрозділи бойовиків, а збройні сили ядерного держави - РФ, - підкреслив секретар РНБО.

 

Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і коштів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденний завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих що на окупованому Донбасі численних добре озброєних підрозділів головне завдання - в разі нашого настання протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії, - зазначив Турчинов.

За його словами, РФ створює потужні угруповання не тільки з боку окупованих територій, а по всьому периметру кордону з Україною.

Ми приречені на перемогу. На жаль, це не буде бліцкриг, - додав Турчинов.