Події
4 березня 2017
Кернес: Харків - прикордонне місто, всі контрабандні потоки опікують Аваков і його ставленики на місцях
Незаконне переміщення вантажів через Харківську область.
news-image

Контрабандні потоки через Харківську область з Росії та окупованих районів Донецької та Луганської областей курирують глава МВС України Арсен Аваков і його ставленики на місцях. Про це в інтерв'ю "ГОРДОН" заявив мер Харкова Геннадій Кернес, передає «Є!».

Багато свідчень, що саме через кордони Харківської області йде величезна контрабанда з Росії і окупованих районів Донбасу А я тут до чого Це не до мене питання Взагалі не моя компетенція, це до прикордонній службі Так, Харків -? .. Прикордонне місто з Росією , але всіма потоками займається, опікується їх в першу чергу МВС України, тобто Арсен Аваков і його ставленики на місцях, - заявив Кернес.

Він також додав, що в разі, якщо Кремль почне розхитувати ситуацію в області, ймовірність виникнення так званої "Харківської народної республіки" нульова.

Харків'яни цього не хочуть, тому ймовірність нульова. Думаєш, ми тут не знаємо, що таке фронт? У нас є комунальне підприємство" Ритуал ". Я володію інформацією, скільки" Вантажів 200 "надходить, скільки за ці роки було піддано кремації і поховано людей з фронту У місті вже більше 200 тисяч переселенців. Люди ніякого конфлікту не хочуть, - .. Кернес підкреслив.

26 грудня 2016 року ветерани добровольчих батальйонів оголосили про початок блокади "ЛДНР", вимагаючи звільнення заручників. У зв'язку з цим Україна перестала отримувати вугілля та інші товари з окупованих територій.

У січні були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області, в кінці місяця вони відкрили перший редут і на маріупольському напрямі.

10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата - Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.

Активісти блокади запевняють, що незаконне переміщення вантажів йде і через Харківську область. Глава МВС України Арсен Аваков назвав блокаду "авантюрою" і поклав відповідальність за неї на партію "Самопоміч" та її парламентську фракцію.