Події
5 березня 2017
Суд над Романом Насировим. Прокурор зачитав заключення Інституту кардіології про стан здоров'я підсудного
Висновок підписав професор Максим Светлов, який може дати показання в суді.
news-image

Глава Державної фіскальної служби (УКРІНФОРМ) Роман Насиров не потребує госпіталізації і відповідно може брати участь в судовому засіданні.
Як повідомляє«Є!», з посиланням на Цензор.НЕТ, про це заявив прокурор під час засідання Солом'янського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу Насирова.

Він зачитав висновок Інституту кардіології імені Стражеска, згідно з яким "пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах". "Це навіть не стаціонарне лікування", - підкреслив прокурор.



Він зазначив, що висновок підписав професор Максим Светлов, який може дати показання в суді.


Як повідомлялося раніше, засідання суду мало розпочатися о 19:00. О 20:20 в будівлю суду прибули співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГосЧС) і Національної поліції. Начальник Шевченківського районного управління поліції Герман Приступа заявив журналістам, що близько 20:00 невідома особа повідомила про замінування будівлі. Перевірка будівлі не підтвердила факт мінування. Коли засідання суду почалося, адвокати Насирова заявили, що не довіряють лікарям, які спільно зі співробітниками Національного антикорупційного бюро доставили підозрюваного до суду. Також у даних медичних працівників не виявилося при собі службових посвідчень. Тому суд допустив до обстеження підсудного лікарів, яких викликали адвокати.

Раніше повідомлялося, що співробітники НАБУ і САП вручили підозру чолі УКРІНФОРМ Роману Насирова у вчиненні кримінального правопорушення.Затримання Насирова проходило в лікарні "Феофанія". Лікарі Феофанії на початку не дозволяли правоохоронцям вручити підозра Насирова. У глави УКРІНФОРМ Насирова нібито діагностували інфаркт. В результаті прокурора САП не допустили в лікарняну палату до Насирова. 

За словами Холодницька, рішенням про проведення низки невідкладних процесуальних дій у даній справі було прийнято так, як правоохоронцям стало відомо про можливий виїзд Насирова за кордон, а також через імовірність знищення доказів. Також, в мережі було оприлюднено відео вручення підозри Насирову в лікарні "Феофанія": "Тю, так людина непритомний, а ви йому читаєте".



Антикорупційна прокуратура підозрює Насирова в нанесенні державі 2 млрд грн збитків: він приймав рішення, які допомагали Онищенко втілити в життя корупційні схеми. Також в САП не виключають, що сума завданих госубитков, які інкримінуються Насирова, буде уточнена. 

У свою чергу, Онищенко заявив: "Слідство нічого не доведе: в моїх взаєминах з Насировим грошей не було".
Читайте також: «З днем народження, Роман!» Соцмережі відреагували на затримання Насирова