Економіка та бізнес
5 березня 2017
Потрібно ліквідувати всі відділення банків Росії на території України, - заявляє Андрій Білецький
Політик акцентував увагу на загрозу економічній безпеці України з боку філій російських банків.
news-image

Банки Російської Федерації, що працюють на території України, є солдатами країни-агресора - сьогодні вони контролюють майже половину банківського сектора нашої країни, фактично тримаючи руку на шиї України і стискаючи її.
Як передає «Є!», з посиланням на Цензор.НЕТ, про це в ефірі "Eспресо TV" заявив лідер Національного Корпусу "Азов" Андрій Білецький, коментуючи головну мету протестної акції проти глави НБУ Валерія Гонтаревої.

Політик акцентував увагу на загрозу економічній безпеці України з боку філій російських банків.

"Особливу загрозу становить Сбербанк Росії. Це не просто російський банк. 100% капіталу цього банку, який знаходиться в Україні, належить державі - агресору. Це безпосередній інструмент економічної війни і економічного тиску на Україну. Вони можуть всього за добу довести до колапсу українську фінансову систему ", - сказав Білецький.



Раніше прес-секретар Національного Корпуси Олександр Алфьоров звернув увагу на те, що дочірні структури банків Російської Федерераціі готівку російські нафтодолари для подальшої підривної діяльності на території України, в тому числі проплачених мітингів, підкупу судів і депутатів, фінансування сумнівних політичних проектів. А також на спроби банків змінити вивіску. 

" Так, вивіска "Сбербанк Росії", щоб ми заспокоїлися, змінилася на "Сбербанк", на ще щось. ВТБ Банк, Промінвестбанк банк, Альфа банк, ВМбанк - це російські гроші. Вони заробляли на нас навіть в чисто економічному секторі за рахунок корупції ", - підкреслив пан Алфьоров.

 За інформацією народного депутата Борислава Берези, "Щоб мінімізувати небезпеку заборони працювати в Україні" Сбербанк Росії "змінює власників української філії. Українська філія "купує" приватний латвійський банк "Norvik bankа", а за фактом довірені Кремля бізнесмени 
Виступаючи в ефірі "Eспресо TV" лідер Національного Корпуси "Азов" констатував також той факт, що незважаючи на заяви Гонтаревої про те, що у російських фінустанов немає майбутнього в Україні, останні не тільки себе прекрасно почувають в нашій країні, але і стрімко збільшують частку своєї присутності в фінансово-банківському секторі. За час перебування Гонтаревої на посаді глави НБУ, російські банки стали контролювати практично половину українського ринку, збільшивши свою частку на ньому з 20% до 45%. У зв'язку з цим Білецький ще раз закликав Гонтареву терміново позбавити російські фінустанови ліцензії на фінансово-банківську діяльність в Україні. 

"Всі ці банки перебувають під санкціями в країнах Євросоюзу. Україна повинна була виконати свої зобов'язання перед ЄС і забрати ліцензії у цих банків. Гонтарева може забрати ліцензії і навіть поставити питання про націоналізацію російських банків і їх активів за кілька тижнів. Це чітку умову: знищити в Україні російський капітал. Він несе набагато більшу загрозу українській незалежності, ніж, наприклад, контрабанда з ОРДЛО ", - заявив політик.



Національний Корпус "Азов» не вперше проводить акції з вимогою припинення діяльності ворожих установ в Україні. У січні поточного року активісти пікетували відділення російських банків, закликаючи українців забрати депозити, закрити рахунки, переставши, таким чином, підтримувати економіку Росії.

22 лютого 2017 року, Народний депутат України Андрій Білецький закликав з трибуни Верховної Ради представників влади припинити торгівлю з окупантом і розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Читайте також: В Росії байкери влаштували мітинг в підтримку бойовиків на Донбасі