Суспільство
5 березня 2017
У працівників якої галузі України зарплата зросте втричі?
Впровадження освітньої реформи буде відбуватися поетапно: спочатку змінять початкову, потім середню школу і в останню чергу старшу - 10-12 клас.
news-image

Прийнятий законопроект «Про освіту» встановлює мінімальну заробітну плату вчителя в розмірі трьох мінімальних окладів, тобто 9600.

Інформує «Є!», з посиланням на vedomosti-ua.com.

Впровадження освітньої реформи буде відбуватися поетапно: спочатку змінять початкову, потім середню школу і в останню чергу старшу - 10-12 клас. Все це розтягнеться до 2029-2030 року.

«Три мінімальні зарплати - таким повинен бути базовий посадовий оклад вчителя.Така зарплата дає вчителю можливість самовідновлюватися і особистісно розвиватися », - заявила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки.



З 2018 року в Україні почнеться реформа шкільної освіти. Замість 10-12-го класу учні навчатимуться в ліцеях і коледжах.

Першокласники, які підуть в школу в 2018 році, будуть вчитися 12 років.

«Ми хочемо перейти від школи знань до школи компетентностей. Це не означає, що в школі компетентностей пропадуть знання. Нова інформація накопичується з драматичною швидкістю. Діти не йдуть в школу за знаннями - для цього є інтернет і дуже багато ресурсів. Дітей треба навчити, як ці знання використовувати, як їх класифікувати, як відрізнити добро від зла », - пояснила Гриневич.
Читайте також: Цькування дитини у школі: куди звертатись?