Події
6 березня 2017
В Конотопі зняли блокаду із залізниці
Керівництво місцевої філії компанії "Укрзалізниця" в подальшому буде надавати народним депутатам України інформацію про номенклатуру вантажів і кількості вагонів у складах.
news-image

Ситуація з блокуванням залізниці в Конотопі врегульована. Народним депутатам України відтепер регулярно надаватиметься інформація про перевезені грузи. Ситуація з блокуванням залізниці в Конотопі на Сумщині України врегульована. Учасники акції погодилися не перешкоджати руху поїздів, передає в неділю, 5 березня, агентство УНІАН з посиланням на прес-службу компанії "Укрзалізниця" ( "Українські залізниці").

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Учасники акції погодилися не перешкоджати руху поїздів, а керівництво місцевої філії компанії "Укрзалізниця" в подальшому буде надавати народним депутатам України інформацію про номенклатуру вантажів і кількості вагонів у складах, які будуть слідувати за маршрутом в Росію і з неї. Дані будуть також оперативно розміщуватися на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в Facebook.

Хто стоїть за блокадою?

З кінця січня група з приблизно 50 осіб, серед яких ветерани військової операції в Донбасі, а також кілька депутатів Верховної ради з "Об'єднання" Самопоміч "заблокували залізничне сполучення на лінії розмежування в зоні конфлікту в Донбасі. З 13 лютого поставки антрациту з самопроголошених" Донецької і Луганській народних республік "(" ДНР "та" ЛНР ") на українські ТЕС були повністю зупинені, після чого уряд в Києві ввів надзвичайний стан на ринку електроенергії.

На думку Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Блокада донбасу ВІДБУВАЄТЬСЯ в Росії, інтересах а збитки українського гірничо-металургійного комплексу в результаті блокади складуть близько 3,5 млрд доларів, що призведе до скорочення до 75 тисяч робочих місць в галузі.

3 березня голова "ДНР" Олександр Захарченко оголосив торгову блокаду Києву."Ми рубаємо все зв'язку з Україною, з якою воюємо", - заявив він.
Читайте також: Бойовики ініціюють припинення вогню в зоні АТО