Політика
30 грудня 2014
Бойко, Герман і Шуфрич не прийшли вчора на допит в ГПУ
Шуфрича і Герман викликали в ГПУ по законах 16 січня, а Бойка по скрапленому газу
news-image

Юрій Бойко, Ганна Герман, Нестор Шуфрич не прийшли вчора на допит до Генпрокуратури. Про це повідомляють джерела INSIDER у відомстві, пише Є | Єдність.інфо.

Шуфрича і Герман викликали в ГПУ по законах 16 січня, а Бойка по скрапленому газу. По тій же справі вчора було допитано екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна.

"Відбувається розслідування в рамках відкритої кримінальної справи. Слідчі стверджують про нецільове використання пільгового скрапленого газу, який був передбачений для потреб населення. Це стосується не лише Харківської області, а низки регіонів. Я давав пояснення щодо дій ОДА у той період, коли коли керував нею", - розповів Добкін журналістам, якого.

Сьогодні, на допит прийшов екс-міністр юстиції Олександр Лавринович.

Він викликаний на допит у справі про розтрату 8,6 млн грн.

Раніше заступник генпрокурора Валерій Карпунцов повідомив, що на допит у зв’язку з голосуванням за так звані “диктаторські закони” викликані нардепи від Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Нестор Шуфрич, Юрій Мірошниченко, Сергій Ківалов, Ганна Герман і Володимир Макеєнко.

Також на допит викликаний колишній голова Конституційного Суду України Анатолій Головін.

“Предмет допиту: обставини винесення суддями КС завідомо неправосудного рішення №20-рп / 2010 щодо відповідності Конституції закону “Про внесення змін до Конституції України” від 8 грудня 2004 року №2222-IV, що спричинило тяжкі наслідки і захоплення влади Януковичем неконституційним способом”, – повідомив Карпунцов.