Резонанс
6 березня 2017
Насіров заявив, що ані інфаркту, ані операції у нього не було
Роман Насіров зауважив, що не знає, звідки з'явилася інформація про операцію.
news-image

Усунений на час розслідування глава ДФС Роман Насіров заявив, що у нього був не інфаркт, а лише гіпертонічний криз, і що операцію йому не робили. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передає «Є!» із посиланням на УП.

У мене був діагностований гіпертонічний криз та передінфарктний стан, - повідомив він.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, як пройшла операція, про яку заявляли його адвокати, Насіров сказав, що ніякого оперативного втручання не було.

Я не знаю, звідки з'явилася інформація про операцію, - заявив він.
Мені було зроблено низку медичних маніпуляцій, деякі з них, напевно, можна вважати операцією. Але фактично це була низка дій, спрямованих на стабілізацію тиску і діяльності серця. У мене був передінфарктний стан. Те, що у мене інфаркт, я не говорив, - додав Насіров.

У той же час в іншому своєму інтерв'ю - виданню LB.ua - Насіров відмовився прямо відповідати на запитання про його самопочуття. "Я думаю, найкраще можуть прокоментувати лікарі", - сказав він.

Відсторонений голова фіскальної служби також повідомив, що до госпіталізації у лікарню вранці 2 березня він вже чув про плани НАБУ вручити йому підозру.

Ще минулого тижня деякі журналісти запитували мене, чи я знаю і чи це правда, що мені збираються оголосити підозру. До останнього моменту навіть уявити не міг і повірити, що це може бути правдою, тому що знаю суть справи, - заявив Насиров.

Як повідомлялося, в ніч з 2 на 3 березня голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру прямо в палаті київської лікарні "Феофанія".

Після цього Насірова вивезли на ношах в кардіореанімацію. Лікарі сказали, що у нього діагностували інфаркт.

З березня адвокат голови ДФС Олександр Мірошник повідомив, що його підзахисного прооперували.

А вже 6 березня, перед засіданням суду про відвід судді у справі Насірова, він сам встав і пішов. Чиновник відмовився відповідати на питання журналістів з цього приводу, тільки сказав, що краще себе почуває.

Читайте також: Насіров зайняв крісло судді (фото)
Читайте також: Москаль порадив НАБУ-шникам повчитися в угорських силовиків
Читайте також: «Жодної хвилини не симулював»: адвокат оприлюднив «тези» заяви Насірова