Війна
6 березня 2017
Росії не минути відповідальності, - МЗС
Ми переконані, що надали до суду всі необхідні матеріали для того, щоб у цьому питанні було прийняте позитивне рішення.
news-image

Українська сторона у судовому процесі проти Російської Федерації очікує від Міжнародного суду ООН прийняття рішення, яке б задовольнило позовні вимоги щодо запровадження тимчасових заходів в рамках провадження України проти РФ для того, щоб залучити Москву відповідати за терористичні акти та дискримінацію проти українського народу. Про це розповіла під час розмови з журналістами заступник глави МЗС України, керівник української групи в трибуналі Гааги Зеркаль Олена, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

«Ми переконані, що надали до суду всі необхідні матеріали для того, щоб у цьому питанні було прийняте позитивне рішення. Ми не вимагаємо нічого зайвого, щоб не відповідало компетенції цього суду. Це необхідні міри. Також ми не просимо нічого такого, що б виходило за межі компетенції країни-підписанта», - наголосила вона.

 В той самий час вона зауважила, що має велику впевненість у тому, що Міжнародний суд задовольнить усі вимоги України.

«Для України це буде перше юридичне закріплення відповідних зобов’язань Росії дотримуватися і судового рішення, і конвенції. При цьому це кардинально змінить статус Росії. Тепер вони опиняться у ситуації, що всі зрозуміють, що вони не виконують міжнародного права та не дотримуються судових рішень», - додала Зеркаль.