Політика
6 березня 2017
Росія обіцяє передати кримських в'язнів до України
У попередній раз запланована передача зірвалась з технічних причин.
news-image

Український і російський омбудсмени Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова обговорили в Женеві заплановану передачу на материкову частину України 18 в'язнів, що були засуджені в Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили шляхи якнайшвидшої технічної реалізації попередніх домовленостей такого переміщення, та заявили, що передача відбудеться найближчим часом.

Крім того Лутковська висловила бажання відвідати Андрія Захтея, Євгена Панова та інших українських громадян, які наразі знаходяться в СІЗО м. Сімферополя, Романа Сущенка, який знаходиться в СІЗО м. Москви, а також інших політ'язнів, які вже відбувають покарання у різних виправних закладах Росії.

Нагадаємо, у попередній раз Росія зірвала заплановану передачу українських в'язнів на материкову частину України. Як повідомляє Міністерство юстиції РФ, повернення в'язнів не відбулось з технічних причин.