Україна
6 березня 2017
У Європарламенті назначили дату розгляду безвізу із Україною
Далі проект рішення про скасування візового режиму для України законодавчий орган ЄС проголосує на пленарному засіданні 5 квітня.
news-image

Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердить проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги, у четвер, 9 березня, передає «Є!», посилаючись на Укрінформ.

Це питання терміново включено до порядку денного засідання комітету.

Далі, згідно з процедурою, проект рішення про скасування візового режиму для України законодавчий орган ЄС проголосує на пленарному засіданні 5 квітня.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що українці зможуть подорожувати до країн ЄС без віз у червні 2017 року.

Про це заявили у Мальтійському головуванні при Раді ЄС.

"Швидке затвердження країнами-членами візової лібералізації для України означає, що вона набуде чинності у червні", - заявили у Мальтійському головуванні після сьогоднішнього рішення послів країн-членів при раді ЄС про затвердження проекту законодавчої резолюції щодо візової лібералізації для України.

Це рішення ухвалене після успішно завершених 28 лютого тристоронніх переговорів, за результатами яких представники Ради ЄС, Європарламенту та Єврокомісії домовилися про скасування візових вимог українським громадянам.

Далі, за процедурою, проект законодавчої резолюції щодо візової лібералізації для України має також затвердити комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

Після цього рішення має бути проголосовано на пленарній сесії ЄП та остаточно затверджене Радою ЄС на рівні міністрів.

14 лютого Європарламент затвердив механізм тимчасового призупинення безвізу.

Як повідомлялося раніше, 2 лютого Європарламент проголосував за введення безвізового режиму з Грузією. Своєю чергою, 22 лютого посли Європейського Союзу затвердили механізм призупинення візового режиму з Грузією. 

Зазначимо, Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалив угоду щодо надання громадянам Грузії безвізового доступу до Шенгенської зони ще 12 січня.