Події
7 березня 2017
Другий день розгляду позову України проти РФ в Гаазі: слово має російська сторона
Сьогодні свої аргументи має викласти російська сторона
news-image

В Міжнародному суді ООН триває другий день розгляду справи "Україна проти Росії", в рамках якої першочергово розглядається запит Києва на запровадження тимчасових заходів для Росії, які повинні захистити права українських громадян на звичайне життя. Запит розглядається як невідкладне питання, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

У вівторок свої аргументи має викласти російська сторона. Підстав вважати, що Москва погодиться з висунутими Києвом обвинуваченнями, немає, а тому очікуються контраргументи.

Російську делегацію, яка налічує у своєму складі 40 чоловік, очолює директор правового департаменту Міністерства закордонних справ РФ Роман Колодкин.

Українську делегацію, яка налічує 25 чоловік, очолює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Справу слухає суддівська колегія у складі 16 суддів під головуванням судді з Франції Ронні Абрахама (Ronny Abraham).

Як і в перший день слухань, представників російських ЗМІ майже немає – поки що присутній тільки представник Russia Today.

Як повідомлялося, у понеділок свою позицію заявила Зеркаль, яка закликала Гаазький суд "у світлі неминучих загроз, перед якими стоять українські люди, ухвалити рішення щодо тимчасових заходів". В суді також був зачитаний перелік тимчасових заходів, яких саме вимагає Україна. Всі вони стосуються дій Росії і спрямовані на те, щоби запобігти подальшій терористичній активності проти українських громадян та подальшій расовій дискримінації, зокрема, в Криму. Також від української сторони виступили представники, які детально обґрунтували справедливість та необхідність таких заходів.

Читайте також: Промова представника України в Міжнародному суді ООН в Гаазі: повний текст
Читайте також: Комітет Європарламенту розгляне безвіз для України