Київ
7 березня 2017
Кличко пообіцяв відкрити відреконструйовану Поштову площу до Євробачення
Всі роботи будуть завершені завершені до початку травня.
news-image

До початку травня ми плануємо завершити реконструкцію наземної частини Поштової площі. Зокрема, буде розширена прогулянкова зона від Володимирського узвозу до набережної Дніпра та буде закінчено її повний благоустрій. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт на Поштовій площі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Мер оглянув площу та будівництво, яке зараз там триває, і наголосив, що усі роботи мають бути завершені до початку травня, коли Київ прийматиме Євробачення.

Ми знаходимося на Поштовій площі, де закінчується процес реконструкції. До Євробачення ми відкриємо її у належному стані. Це сьогодні – одне з улюблених місць відпочинку киян та гостей міста. І Поштова площа стане однією із точок, яка зв’яже туристичний маршрут від арки Дружби народів до Подолу. Також тут можна буде сісти на річковий трамвай, який теж запрацює в травні.

Наше завдання – використовувати туристичний потенціал міста і ми продовжуємо працювати над тим, аби зробити Київ сучасним, комфортним європейським містом, – наголосив мер столиці.

Крім того, на верхній частині пішохідної зони, що прилягає до Володимирського узвозу, встановлять скульптурну групу авторства Володимира Журавля. Це фігури чотирьох дітей – трьох хлопчиків та дівчинки, які запускають паперові кораблики Дніпром.

Вони граються корабликами на карті міста Києва. Це прообраз Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либеді, – зазначив Віталій Кличко у коментарі журналістам.

З початку реконструкції Поштової площі вже споруджено першу чергу естакади та тунельний шляхопровід, перекладені інженерні мережі – водопровід, дощова та господарча каналізації, тепломережа, газопровід, електричні мережі, мережі зв’язку.

Також облаштовано верхні шари дорожнього покриття та встановлені дорожні знаки, проведений благоустрій набережної, частково встановлене зовнішнє освітлення об’єкту.

Крім того, план реконструкції передбачає будівництво підземного пішохідного переходу через Боричів узвіз. Будуть прокладені нові інженерні мережі, відреставрований Поштовий будинок.

Читайте також: Олександр Спасибко: «Для подальшого розгляду обрано 3 варіанти реконструкції Шулявського шляхопроводу»
Читайте також: Цього року у столиці висадять рекордну кількість квітів
Читайте також: Водопілля Києву не загрожує – Володимир Бондаренко